In 1,5 jaar financieel vrij

financiële vrijheid

In 1,5 jaar financieel vrij en 3 ton rijker

Iedere reis start met een doel, een visie en een brandend verlangen. Zo begon het ook voor Janneke van de Brink. Van burn-out naar financieel vrij in 1,5 jaar en 3 ton meer vermogen. Hoe deed ze dat?

Hoe ben je begonnen?

In 2018 begon ik in het vastgoed met overwaarde van ons huis. Ik kocht mijn eerste vastgoed aan, voegde waarde toe en ging al snel naar een tweede.

Ik investeerde minstens voor 25.000 euro aan coaching trajecten en opleidingen, maar met deze kennis groeide mijn vermogen binnen 4 jaar tijd met maar liefst 3 ton en was ik binnen 1,5 jaar tijd, financieel vrij.

Ik kocht met deze kennis dus mijn vrijheid en heb hiermee niet alleen mijzelf, maar ook mijn man zodanig enthousiast gemaakt dat wij nu beiden knallen voor hetzelfde doel.

In een tijd als deze is het niet zo moeilijk om snel financieel vrij te worden met vastgoed, dat doel is al vrij snel bereikt met waardestijgingen als deze. Maar de kunst is om je vermogen te behouden!

Wat is nou dé manier om het vermogen wat je hebt opgebouwd ook daadwerkelijk te behouden?

Dat is een vraagstuk die ik vanaf het begin af aan heb gehad en ook de reden geweest dat ik in 7 verschillende beleggingsvormen investeer, nl in:

* Aandelen
* ETF's
* Crypto
* Crowdlending
* Goud & Zilver
* Forex
* Vastgoed

Kortom: spreiden is key!

Binnen 1,5 jaar financieel vrij worden. Dat willen we natuurlijk allemaal wel. Maar zo makkelijk gaat het natuurlijk niet?

Ik heb kunnen doen door een substantieel bedrag te investeren in mijn kennis. Ik verdiepte mij in meerdere beleggingsvormen en mijn netwerk groeide exponentieel mee.

Mijn reis naar vrijheid en zingeving werd een ware obsessie en ik zorgde binnen 1,5 jaar dat ik mijn doel bereikte om te kunnen leven van het rendement uit mijn beleggingen. Ik had 1400 euro per maand nodig en dat is me gelukt.

En nee, het komt absoluut niet aanwaaien. Het is snoeihard werken en 100x op je bek gaan, maar weet je wat het mooie daarvan is? Je leert! Je wordt steeds sterker.

Met een duidelijk doel voor ogen, is er niets en niemand die jou tegen kan houden. En dit alles begint bij een gedachte welke je uitwerkt op papier. Een vastomlijnd doel, ondersteund met een brandend verlangen.

En we zullen nog wel 100x vallen en onszelf pijn doen door de fouten die we maken, maar dat maakt allemaal niet uit. Een winnaar ben je op het moment je hier ook in gaat geloven

Wat was voor jou de aanleiding om financieel vrij te willen worden?

Iets wat is begonnen met het delen van mijn eigen doel om vóór mijn veertigste financieel vrij te zijn, maar een doelstelling werd die me zoveel meer bracht dan dat.

Het maakte me wakker uit een comateuze toestand en gaf me het allerbelangrijkste wat een mens kan hebben in ‘t leven: zingeving. Iets wat je met geen enkele euro kan kopen en wat mij voorgoed verloste van mijn burn-outs.

Op het moment dat jij het roer in eigen handen neemt, dan overkomt het leven je niet meer - maar word je de kapitein van je eigen schip. Iets wat ook niemand anders zou moeten zijn dan jij. Dat is voor mij vrijheid.

Wat is jouw grootste les van je financiële vrijheidsreis?

Er is zoveel meer, zoveel potentie die je uit jezelf kunt halen als je de ongebaande paden durft te verkennen. Maar je moet wel actie ondernemen, die stap durven zetten om te investeren in jezelf.
Ik hoor vaak veel bezwaren van mijn volgers:
- Maar jullie hadden mazzel want jullie hadden overwaarde.
- Maar jij bent gestart met vastgoed, is het nu nog wel een goede tijd.
- Hoe moet ik nou starten zonder vermogen.
- Gaat crypto nog wel doorgroeien.
- Is het niet enorm risicovol om te investeren in X investeringsmogelijkheid.
- Je hebt veel geld nodig om te starten
- Mijn partner wil niet meedoen
- Ik ben alleenstaand
Maar je moet gewoon ergens starten. Mindset en actie.

Welke hulp heb jij gehad om financieel vrij te worden?

In mijn reis heb veel tijd gespendeerd om een netwerk van ervaringsdeskundigen op te bouwen en dat heeft mij een enorme extra drive opgeleverd. Daarbij maak ik ook gebruik van experts zoals architecten bij bijvoorbeeld het transformeren van vastgoed.

Niet alleen de kennis van anderen hebben me verder gebracht, maar ook de accountability die hieruit ontstaat. Iemand die je verantwoordelijk houdt om door te gaan.

Vol zekerheid aan de slag omdat je mensen om je heen hebt die al de "pijn" ervaren hebben. Dat kan juist vaak net dat ene zetje zijn om je in investeringsmogelijkheden te gaan begeven en kansen te pakken.

.Je hebt al je kennis en kunde die je hebt verkregen door het opdoen van kennis middels cursussen en het uitvoeren hiervan heb gebundeld in de videotraining: FIRE Masterclass. Kun je daar iets meer over vertellen?

In mijn videotraining ‘FIRE Masterclass’ leer ik je niet een vaste formule die automatisch voor rijkdom zorgt.

Ik wil je inspireren en vertel je slechts hoe ik het heb bereikt, hoe mijn mindset veranderde, wat werkt en wat niet werkt met betrekking tot investeringsmogelijkheden (dus ook mijn fouten).

Daarnaast bied ik je houvast en opdrachten om je FIRE focus te trainen en te behouden.

Met mijn FIRE formule kun je gemakkelijk binnen één week een strategie bepalen, weet je hoe je jouw FIRE mindset op scherp moet zetten en hoe je het beste kunt netwerken (inclusief toegang tot mijn eigen netwerk).

Naast het onderdeel netwerk in mijn FIRE masterclass krijg je ook toegang tot de FIRE community met meer dan 1000 gelijkgestemde dames en heren die strijden voor financiële vrijheid.

Ik ben actief in de community en geef ieder kwartaal een live Q&A geven voor leden van mijn community.

Al enige tijd ben ik bezig om mijn kennis met je te delen op verschillende platformen, maar nog nooit eerder heb ik mijn 3 jaar beleggingservaring met álle lessen die ik heb geleerd om financiële vrijheid te behalen met je gedeeld.

Je krijgt een volledige navigatie door mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn besparingsmethodes en de 7 verschillende beleggingsvormen waar ik gebruik van maak waardoor ik in 1,5 jaar financieel vrij werd.

Nog een laatste gouden tip?

Niet 1 gouden tip maar wel de 4 belangrijkste tips: Maak van je reis naar vrijheid en zingeving een ware obsessie en stel een scherp omlijnd en concreet doel. Visualiseer dat elke dag en investeer in jezelf!

Wil je ook aan je FIRE reis beginnen en zo snel mogelijk financieel vrij worden? Klik hier.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top