Passief inkomen uit een vakantiewoning?

vakantiewoning verhuren

25.000 euro netto per jaar dankzij 1 vakantiewoning

Het is Nikki Koppendraaijer met de paplepel ingegoten: een vakantiewoning verhuren die in je achtertuin staat. In Egmond aan Zee is dat heel gewoon. Zijn ouders deden het al zolang Nikki zich dat kan herinneren. Van het extra geld deden ze als gezin leuke dingen. Nu heeft Nikki zelf een vakantiewoning waar hij 25.000 euro netto per jaar mee verdient.

Vakantiewoningen verhuren kan met en zonder eigen geld

Nikki en zijn vrouw Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Nikki begon met 1 woning die hij verhuurde toen hij als marinier vaak in het buitenland zat. Inmiddels heeft hij zijn hypotheek op die woning afgelost en levert het verhuren van deze vakantiewoning hem 25.000 netto per jaar op.

Ze verhuren inmiddels meerdere eigen vakantiewoningen maar regelen ook het toeristen voor andere eigenaren van vakantiewoningen. Dat betekent dus met het vastgoed van een ander zelf geld verdienen zonder dat je zelf eerst moet investeren! De eigenaar stel zijn vakantiewoning, of een gedeelte van zijn woning, beschikbaar als vakantiewoning en jij zorgt dat er toeristen inkomen! De eigenaar krijgt dan bijvoorbeeld 25% van de opbrengst. Win-win situatie voor allebei. Jij hebt geen investering en de eigenaar heeft er geen omkijken naar.

Haken en ogen wat betreft het verhuren van vakantiewoningen?

Er zijn behoorlijk wat haken en ogen aan het verhuren van vakantiewoningen. Zo kun je het beste investeren in stenen vakantiewoningen. Houten chalets zijn onderhevig aan afschrijving. Ze worden dus minder waard in de loop van de tijd. Verder is het handig om altijd een vakantiewoning op eigen grond te kopen. Veel vakantieparken worden tegenwoordig opgekocht door grote recreatieparken. Als jouw gehuurde plek dan wordt opgezegd en je je chalet met verlies moet verkopen of eraf moet, dan heb je echt een probleem. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan als je een stuk grond huurt. Als eigenaar ben je simpelweg eigenaar en kan niemand je wat maken!

In 6 stappen een vakantiewoning verhuren doe je zó

Er zijn grofweg 6 stappen die je kunt volgen.

1. Je hebt uiteraard een woning nodig, maar een gedeelte van jouw woning kan natuurlijk ook. Of jouw chalet, en wat dacht je van een boot of camper! Alles kan je in principe verhuren en het mooie is, deze skill werkt wereldwijd! Want toeristen zijn overal en het principe blijft hetzelfde.

2. Marktonderzoek en doelgroep bepalen, iets waar wij in uitblinken. Maar in het kort, toets de volgende zin in Google: ‘jouw locatie’ vakantiewoningen/verblijf en druk op enter. Je zal verbaasd zijn over het resultaat, hoe meer woningen er tevoorschijn komen hoe groter de vraag. Oftewel start nu met verhuren!

3. Woning gereedmaken, wat moet er nu wel in en wat nou juist niet? En heb je al nagedacht over contactloos inchecken d.m.v. de sleutelkastjes i.v.m. en een informatiefolder. Al deze zaken wil je aan de voorkant goed geregeld hebben, zodat je zo min mogelijk vragen krijgt van de gast achteraf.

4. Platformen inrichten. Dus nu wij weten welke doelgroep we hebben, kunnen wij gericht gaan adverteren en zorgen dat je zo snel mogelijk de juiste gasten krijgt. Adverteer op verschillende platformen voor een zo groot mogelijk bereik.

5. Je bent online, dit kan spannend zijn. Maar maak je niet te druk, als je alle voorgaande stappen hebt doorlopen dan kan het niet fout gaan. Het belangrijkste zijn de volgende zaken: kalenders, contracten, betalingen en incheck instructies.

6. Yes, we gaan verhuren. Je eerste gasten zijn ingecheckt. Jij als gastheer/vrouw vraagt nog even na of alles goed is en geeft wat tips over de omgeving. Dat wordt een mooie recensie. En een goede recensie betekent meer gasten!

Starten met het investeren in vakantiewoningen?

Wil je hiermee starten? Nikki en Priscilla van de BNBVERHUURCURSUS doen dit al 12 jaar en helpen jou graag op weg. Hoe? Door mee te doen met de Kickstart-training: De enige en meest laagdrempelige online training over investeren in vakantiewoningen.

Bekijk ook het interview wat ik met Nik op Instagram live had hieronder:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top