Dit garagepark doet het heel anders

XLBox Nederland

Dit garagepark doet het heel anders!

Groot zijn ze (nog) niet, maar wel anders! XLBox Nederland heeft het bestaande garagepark concept naar een ander niveau getild en een slimme manier bedacht om garageboxen nóg aantrekkelijker te maken voor ZZP-ers dan ze al zijn. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Een verhuurde box bij oplevering.

XLBox Nederland is zo'n 2 jaar gestart met hun eerste garagepark in Zoetermeer. Als je daar eens gaat Googlen zie je daar al behoorlijk wat garageparken zijn gebouwd. En toch kreeg XLBox het voor elkaar dat ze 90% bij oplevering al verhuurd hadden. Op dit moment is er zelfs een wachtlijst voor de verhuur van hun boxen en is Zoetermeer 100% bezet. Dát wil je natuurlijk als belegger; dat je box bij oplevering al verhuurd is.

Wat is het unieke concept van XLBox Nederland?

Hoe hebben ze dat gedaan? XLBox Nederland bouwt overdekte garageparken in verdiepingen met rijbanen. Dat betekent dat ZZP-ers niet de regen of met vorst hun spullen hoeven uit te laden. De boxen op de verdiepingen zijn te bereiken via hellingbanen, net als in een parkeergarage, en er is volledig verkeer mogelijk. Dus als iemand staat uit te laden voor zijn box, dan kan een voorbij komende auto er nog gewoon langs. Het is dus erg ruim van opzet. Dit trekt veel nieuwe huurders.

Geen gedoe met een lift.

Het is niet alleen de overdekte en ruime opzet wat huurders trekt. Bij bijvoorbeeld Allsafe of Sureguard moeten ZZP-ers hun spullen eerst in een karretje laden. Dat karretje gaat in een lift en pas daarna kunnen ze hun spullen bij hun box uitladen. Dat gedoe is bij XLBox niet nodig omdat ze gewoon direct voor hun box kunnen parkeren en vanuit hun auto of werkbus hun spullen kunnen uitladen. Hierdoor zijn veel klanten van Sureguard overgestapt naar XL Box Nederland. (Mocht je het je afvragen: aanbieders zoals Allsafe en Sureguard verhuren alleen opslagunits, die zijn niet te koop voor beleggers).

Dit doet geen enkel garagepark.

Een ander unique selling point van XLBox Nederland is dat ze flexibele business werkplekken aanbieden. ZZP-ers hebben op die manier meteen een werkplek om hun administratie af te handelen of om klanten te ontvangen voor gesprekken. In Zoetermeer is dat een apart groot kantoorgebouw. In de nog te realiseren nieuwbouw locaties komen op elke etage werkplekken van 60m2 met supersnel internet, toiletten en zelfs douches!

Uitbreiding locaties

XLBox Nederland timmert behoorlijk aan de weg want ze willen halverwege dit jaar (2022) starten met de bouw van drie nieuwe locaties en wel in Gouda, Arnhem en Nijmegen.  In Gouda komen 180 boxen waarbij XLBox inmiddels heeft besloten een extra verdieping er boven op te bouwen, dat worden er in totaal 240. In Arnhem komen er 200 garageboxen en in Nijmegen 123.

Wat XLBox ook aanbiedt zijn garageboxen van meerdere verschillende maten, en dus niet alleen maar de standaard garagebox maten. Zo gaan ze garageboxen bouwen waar campers in passen of juiste kleinere boxen voor de ZZP-er die geen hele box nodig heeft. Als belegger betekent dit voor jou dat je veel keus hebt in welke bedrag je wilt en kunt besteden. Je kunt een grote duurdere box kopen, maar ook een kleinere die goedkoper is.

Hoe zit het met het rendement?

Allemaal leuk en aardig, maar hoeveel rendement krijg jij als belegger? XLBox Nederland biedt tevens een hoog rendement: 9% bruto aanvangsrendement. Als we even naar een box van 19m2 kijken voor een aankoopprijs van 28.000 euro vrij op naam en exclusief BTW, dan zit je op een netto aanvangsrendement van 7.74% per jaar.

Dat is een mooi rendement, te meer omdat daar naast de VVE kosten, ook het financieel en technisch beheer al bij in zit. Je betaalt hiervoor bij XLBox Nederland 20 euro per maand. Dat lijkt veel maar daarmee maak je dus alles passief want je besteedt zowel het financieel als technisch beheer aan hun uit. Je hebt er dus geen omkijken naar.

Hoe goed heeft XLBox hun zaken geregeld?

XLBox Nederland financiert alles zelf. Dat betekent dat ze niet afhankelijk zijn van banken en dus ook niet omvallen als de banken omvallen. We zijn natuurlijk de crisis van 2008 niet vergeten waarbij banken ineens niet meer zo stabiel waren. Ze kiezen er daarom voor om te beginnen met bouwen als 60% van de garageboxen verkocht is.

XLBox Nederland heeft geen percentage verdeling van hoeveel boxen ze aan beleggers verkopen of aan ZZP-ers zelf. Ze vinden die verdeling wel belangrijk omdat eigenaren de boxen en ruimtes over het algemeen netjes houden en daarmee voor een hogere sociale controle zorgen. Maar ze voeren er dus (nog) geen actief beleid op.

Verder bouwen ze alleen in een straal van 6 km op een inwonersaantal van 100.000. Mocht dat lastig worden dan zakken ze naar 70.000 inwoners.

Uiteindelijke conclusie?

XLBox Nederland heeft nog geen grote naamsbekendheid. Ze hebben nog geen groot sales team alhoewel er onlangs een extra verkoop centrum in Arnhem geopend. Momenteel hebben ze maar 1 garagepark met een bewezen trackrecord qua verhuurcapaciteit: Zoetermeer.

Het voordeel van hun nog niet zo grote bekendheid is dus dat er nog boxen beschikbaar zijn voor jou als belegger. Niet veel, maar toch. Je hebt in ieder geval nog wat te kiezen! Ze bieden bovendien een mooi rendement.

En ondanks dat er maar 1 bewezen trackrecord/park is, is de verhuurcapaciteit op basis van een onderscheidend concept. De garageboxen die een ZZP-er bij XLBox Nederland huurt, overdekt, uitladen voor de deur en met werkplek, vind je nu eenmaal nergens anders. Er is op dit moment geen huurgarantie, mede omdat XLBox Nederland gelooft in hun onderscheidende concept en de verhuurbaarheid daarvan.

Mocht je enthousiast zijn geworden en meer info willen? Mail dan voor meer info naar: investeren@xlboxnederland.nl. Vermeld daarbij je telefoonnummer want bellen gaat sneller!

Wil je ook aan de slag met het investeren in garageboxen? Begin dan eerst met videotraining 'De CashflowBox'. Alles wat je nodig hebt om te kunnen starten met het kopen van garageboxen. Inclusief compleet stappenplan en checklist.

Wil je meer weten over nieuwe boxen? Kijk dan hier. Volg me op Instagram voor interessante live video's en de laatste beleggingskansen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top